Et billedshow med lyd på din hjemmeside

Hvis du har brug for at lave et lysbilledshow med baggrundslyd (f.eks en fortællerstemme) på et format der kan gøres tilgængeligt for andre på en webside, kan du gøre det således.

  1. Download audio_slideshow.xhtml filen og læg den i et katalog på din lokale computer eller tag udgangspunkt i et zippet eksempelshow
  2. Vælg de billeder der skal vises i billedshowet. De skal være i jpg format. Navngiv dem fortløbende således at første billede heder 1.jpg. Næste billede 2.jpg og så videre. Opret et underkatalog kaldet "pictures" og læg billedfilerne der.
  3. Vælg en lydfil til hvert billede. Hvis der skal indtales via mikrofon kan det f.eks. gøres i programmet Audacity. Gem lydfilerne i ogg format. Navngiv dem fortløbende så lydfilen til første billede hedder 1.ogg og så fremdeles. Opret et underkatalog kaldet "audio" og læg lydfilerne der.
  4. Åbn audio_slideshow.xhtml i Firefox eller en anden browser der understøtter xhtml, svg og html5 audio. Internet Explorer virker ikke. Så skulle showet gerne starte.
  5. Hvis billedshowet skal gøres tilgængeligt på nettet, uploades xhtml filen og de to underkataloger til dit webhotel.

Eksempler

Et billedshow om Glavendrupstenen

Funktioner

Billedshowet har kun få funktioner, og er simpelt at betjene.
Billederne skalerer automatisk til størrelsen af webbrowseren så man kan få showet i fuldskærm.
Man pauser showet ved at trykke med venstre museknap et vilkårligt sted på det aktuelle billede.
Man kan springe frem til næste eller tilbage til forrige billede ved at klikke med musen på de gule trekanter der bliver synlige når man bevæger musemarkøren ud til henholdsvis højre og venstre kant af billedet.

Ofte stillede spørgsmål

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte mig med spørgsmål eller kommentarer omkring programmet.

mvh
Viktor Rasmussen
viktor@comxnet.dk

Sidst opdateret februar 2010